Aankondiging veiling 10 Zwiggelaar Auctions, 2 december 2013

Zwiggelaar Auctions

Op 2 december 2013 organiseert Zwiggelaar Auctions haar tiende veiling, in het monumentale Berlage gebouw de Burcht in Amsterdam.

Voor de gelegenheid is voor een unieke samenwerking met Amsterdam Curiosa & Arts Auctions gekozen. De Burcht, op steenworp afstand van de hoofdingang van Artis werd oorspronkelijk door Berlage ontworpen als bondsgebouw voor Diamantbewerkersbond en later in gebruik genomen als Nederlands Vakbondsmuseum.

Hier zullen op 2 en 3 december Zwiggelaar en ACA gezamenlijk 1540 kavels onder de hamer brengen. Deze nieuwsbrief geeft u een preview van de Boekenveiling.

Kinderboeken – Collectie Anneke Bulthuis-de Veer. In enkele decennia verzamelde zij een kleine maar bijzondere collectie kinderboeken waaronder het eerste luxe exemplaar van Nelly Bodenheim’s Het Vruchtenmandje en de complete set Economische liedjes van Wolff en Deken. Verder vindt u hier manuscripten en 18e en 19e eeuwse kinderboeken, o.a. beweegbare boeken.

Oude Boeken – 200 kavels met hierin Atlassen van Blaeu, de Lat, Guiccardini en Pocasccio, een aantal standaardwerken over Botanie, Pomona van zowel Knoop als Wendel en uitzonderlijke oude werken als de Institutiones Juris Civilis (1539).

Amsterdam - prachtige exemplaren van zeldzame werken van Von Zesen, Petrus Schenk en Pieter van der Aa.

Plaatjesalbums en Reclame-uitgaves, Parafernalia en Affiches - o.a. de eerste 4 albums van Verkade, een aantal grote lots Sluitzegels en vloeibladen, zeldzame vooroorlogse posters.

Sport-en sportmemorabilia – Het enige bekende exemplaar van het eerste programmaboekje van de Giro d’Italia, de Mascotte van het Nederlands voetbal Elftal tot 1964 en een affiche met signaturen van 16 Tourwinnaars.

Kunst- en Toegepaste Kunst - Histoire des Peintres Impressionnistes met etsen van Renoir, Pissarro en Cezanne, een uiterst zeldzame en curieuze Japanse erotische houtsnede. Daarnaast een mooi exemplaar van Constant’s Voor een spatiaal colorisme (1953) en het Verve nummer van Matisse.

Fotografie - Enkele privé-albums, waaronder Indonesië en Smyrna 1922.

Stripboeken en originelen - Originele tekeningen van o.a. Piet Wijn, Jean Dulieu (uit Paulus en de Eikelmannetjes) en een van de verloren gewaande originele pagina’s van Breysse. Onder de strips eerste drukken van Kuifje en Suske en Wiske in vrijwel nieuwstaat, zeldzame curiosa en strips van Marten Toonder als De Woestijn-Avonturen van Bram Ibrahim en Tom Puss in Rhymeland, daarnaast veel klassieke Nederlandse strip als Alfred Mazure’s De Chef of de eerste Sjors uit 1936.

U bent van harte uitgenodigd de catalogi op onze websites te bezoeken en/of langs te komen op een van onze kijkdagen.

Kijkdagen: 29 november t/m 1 december 2013, 11-17 u. Veiling: Maandag 2 december vanaf 19.00. Beiden in de Burcht, Henri Polaklaan 9, Amsterdam.


Wanneer u niet aanwezig kunt of wilt zijn op onze kijkdagen of veiling is er natuurlijk de mogelijkheid alle kavels uitgebreid via onze website te bezichtigen.
Eventuele biedingen kunt u ook via de site of per email (zwiggelaarauctions@gmail.com) uitbrengen.

Met vriendelijke groet, 

Vincent Zwiggelaar
Zwiggelaar Auctions
www.zwiggelaarauctions.nl
Tel. 0647986138

 

Zwiggelaar Auctions
Johan de Wittstraat 111
9716 CC Groningen
06-47986138

zwiggelaarauctions@gmail.com
www.zwiggelaarauctions.nl

KVK 02081649
ABN-AMRO bank 60.64.74.706
IBAN NL82ABNA0606474706
BIC ABNANL2A

De catalogus in pdf


Uitschrijven voor de nieuwsbrief