Nieuwsbrief Veiling 12

Zwiggelaar Auctions

Op dinsdag 21 en woensdag 22 oktober 2014 houden we veiling 12.

Wie had kunnen denken dat de boeken die Nederlandse officieren in barak 13 in 1944 in het krijgsgevangenkamp te Neu-Brandenburg maakten ooit zouden worden geveild? Nota bene gevolgd een door Adolf Hitler gesigneerd boek aan zijn vriendin Eva en voorafgegaan door de proclamatie Nederland Herwint zijn Vrijheid, ondertekend door de vertrouwensmannen van de regering op 6 mei 1945.

Het is een veiling vol contrasten in meer dan 1200 kavels. De jubileumnummers van Ajax naast de kampioensnummers van Feyenoord en de Reize naar Suriname van Stedman met de beroemde slavenprent naast een collectie Sinterklaas met Zwarte Pieten.

In deze nieuwsbrief een paar hoogtepunten uit de komende veiling.

Een icoon uit de geschiedenis van de cartografie is het werk van Johan Blaeu. Het complete deel over de 17 provinciën met 63 handgekleurde kaarten komt onder de hamer. Een ander werk van historisch belang is het boek Historique et description de procédés Daguerréotype et du Diorama uit 1839, het eerste gepubliceerde boek over fotografie. Hiernaast een groot aantal foto-albums uit 19e en 20e eeuw en enkele zeldzame boekuitgaven zoals het bedrijfsfotografie-album De Jong & van Dam N.V. door Ed van der Elsken.

Onder de Kinderboeken vindt u een privé-verzameling Sinterklaas, vrijwel alle Kinderboekenweekgeschenken maar ook een prachtig 19e eeuws Metamorfose-spel.

Zoals altijd is er een grote collectie strips-en originelen, waaronder origineel werk van Jean Dulieu, Piet Wijn, een grote gouache van Suske en Wiske en enkele zeldzame en vrijwel onvindbare strips zoals Sneeuwvlok den Eskimo en de Indonesische Paulus de Boskabouter. Één van de meest opzienbarende vondsten is de koffer met het schilderspalet van Marten Toonder.

Er zijn enkele honderden kavels boeken (Varia en Topografie) uit de 16e tot 19e eeuw, een uitgebreide selectie kunst en toegepaste kunst, waaronder een originele tekening van Joseph Israëls.

Verder aan bod: Het tweede gedeelte van de Indonesië-collectie met een prachtig exemplaar van Raffles en een onverwachts uitstapje met bijna 50 kavels speelgoed.

U bent van harte uitgenodigd de catalogus op onze websites te bezoeken en/of langs te komen op één van onze kijkdagen.

Kijkdagen: 17 tot en met 19 oktober 2014, 11-17 uur. Veiling: Dinsdag 21 oktober om 19.00 + woensdag 22 oktober om 19.00. Beiden in de Burcht, Henri Polaklaan 9, Amsterdam.

nb. U kunt gebruik maken van een Live Bidding systeem en online tijdens de veiling meebieden (via Invaluable)

Wanneer u niet aanwezig kunt of wilt zijn op onze kijkdagen of veiling is er natuurlijk de mogelijkheid alle kavels uitgebreid via onze website te bezichtigen.
Eventuele biedingen kunt u ook via de site of per email (zwiggelaarauctions@gmail.com) uitbrengen.

Met vriendelijke groet, 

Vincent Zwiggelaar
Zwiggelaar Auctions
www.zwiggelaarauctions.nl
Tel. 0647986138

 

Zwiggelaar Auctions
Johan de Wittstraat 111
9716 CC Groningen
06-47986138

zwiggelaarauctions@gmail.com
www.zwiggelaarauctions.nl

KVK 02081649
ABN-AMRO bank 60.64.74.706
IBAN NL82ABNA0606474706
BIC ABNANL2A

De catalogus in pdf


Uitschrijven voor de nieuwsbrief