Aankondiging veiling 3 Zwiggelaar Auctions, 1 april 2010

Graag nodigen we u uit voor onze derde veiling die op 1 april aanstaande om 19.00 uur plaats zal vinden in het BethaniŽnklooster te Amsterdam. Op deze veiling vindt u een verleidelijk aanbod van meer dan 800 kavels op het gebied van boeken en andere gedrukte werken.

De selectie oude boeken en kaarten is uitgebreid (enkele zeer vroege kaarten van Ptolemaeus, een zelzame complete Christiaan Huygens, een collectie ordonnantien met onderwerpen als de pest of het verzamelen en doden van meikevers ). Een 50-tal gezochte affiches om de spanning op te voeren (een affiche van de Java-China-Japan lijn, enkele zeldzame Kotting affiches en de Heemaf van Cassandre) en een nieuwe categorie kinderboeken waarbij verzamelaars zullen likkebaarden (origineel werk van Jan Lutz, beweegbare boeken uit de 19e eeuw en de prachtige Kleine Koning met platen van Pellar). Strips: U heeft de keuze uit opnieuw een prachtige verzameling van bijna 200 strips, curiosa en originele tekeningen van Marten Toonder, Jean Dulieu, Will, Franquin, Kresse e.a. Ook in de collectie reclame- en plaatjesalbums komen zeer gezochte albums voorbij (Regnibís album uit de 19e eeuw, de volledige panoramadoos van Kanis & Gunnink, Verkade Sprookjes 1 en meer). Minder groot, maar zeker de moeite waard zijn de onderwerpen literatuur en fotografie (Een fraai origineel fotoalbum Wereldtentoonstelling New York 1939, enkele daguerreotypen), evenals handelscatalogi (Revue Francaise de Construction Automobile uit 1905 met paginagrote lithoís), kunst en kunstboeken (Werkman, Van Kruiningen, Zadkine, Lurcat, e.a.), sport, curiosa en een groot aantal overige boeken.

Stukken die opvallen in de sectie toegepaste kunst zijn een door Van Huszar ontworpen Bruynzeel gedenkboek uit ca. 1931, een proefdruk van de voorkant van het masker-nummer van Wendingen uit 1920 en Russland: Die Rekonstruktion der Architektur in der Sowjetunion van El Lissitzky uit 1930.

Als laatste willen we twee lots in de collectie Nederlands-IndiŽ onder uw aandacht brengen. Drie originele fotoalbums met de documentatie van de aanleg van spoorwegbruggen geven een prachtig beeld van de hoogtijdagen van de Nederlandse bezetting van Indonesie. Als hekkensluiter de zeldzame cassette In den Kedaton te Jogjakarta. Oepatjara, Ampilan en Tooneeldansen door J. Groneman met fotogrammen van Cephas uit 1888, een fraai beelddocument van de 19e-eeuwse Indonesische cultuur.

We hopen u na deze introductie van onze collectie te mogen begroeten op ťťn van onze kijkdagen: vrijdag 26 t/m zondag 28 maart en woensdag 31 maart aan de Grimburgwal 1 in Amsterdam, van 11.00 tot 17.00 uur.

En op onze veiling:
In het BethaniŽnklooster, Barndesteeg 6B in Amsterdam, 1 april a.s. Aanvang om 19.00 uur.

Wanneer u niet aanwezig kan of wil zijn op onze kijkdagen of veiling is er natuurlijk de mogelijkheid alle kavels uitgebreid via onze website te bezichtigen. Eventuele biedingen kunt u ook via de site of per email (zwiggelaarauctions@gmail.com) uitbrengen.

Met vriendelijke groet,

Vincent Zwiggelaar
Veilinghouder




Zwiggelaar Auctions
Johan de Wittstraat 111
9716 CC Groningen
06-47986138

zwiggelaarauctions@gmail.com
www.zwiggelaarauctions.nl

KVK 02081649
ABN-AMRO bank 60.64.74.706
IBAN NL82ABNA0606474706
BIC ABNANL2A


De catalogus in pdf



Uitschrijven voor de nieuwsbrief