Aankondiging veiling 6 Zwiggelaar Auctions, 8 november 2011

De zesde veiling komt er aan!

Een volle veiling met meer dan 850 kavels popelt ernaar om afgehamerd te worden. Een kort overzicht van wat u kunt verwachten op 8 november.

In de sfeer van de tijd veilen we een hele sectie Kommer en Kwel. Ellende door overstromingen in 1799, 1825, dijkbreuken in 1809 in de Randstad en Achterhoek, zelfs IJsschots-ellende in de Betuwe. Overal was het erg. Niks nieuws dus, en daarmee kunnen we vrolijk verder!

Ditmaal ook een hoofdstuk Amsterdam met obscure uitgaves uit de 19e eeuw zoals De bouw van het Stadhuis, de Waag, en een fotocollectie rond studentenvereniging R.K.S.V. Zeer bijzonder is het eerste Amsterdamse VVV boekje uit 1713.

Literatuur: Veel luxe en gelimiteerde edities van grote schrijvers als Hugo Claus, W.F. Hermans en Simon Carmiggelt. Daarnaast zeldzame eerste drukken als War of the Worlds van H.G. Wells en Orwell's 1984.

De collectie oude boeken is gegroeid en we pakken flink uit. Een greep: Olfert Dapper's Asia uit 1672, Beschrijving van de Kaap de Goede Hoop uit 1727, het Magazijn van Tuin-Sieraaden en een aantal zeldzame antieke spelen.

Reclame- en plaatjesalbums, Sport en Handelscatalogi worden opnieuw vertegenwoordigd door obscure uitgaves als het albumpje Ons mooie land van de Puddingpoederfabriek de Toekomst in Zaandam, interland-programmaboekjes uit de jaren '20 en een catalogus over Ado speelgoed uit 1934 (601).

De affichecollectie is minder uitgebreid, maar herbergt wel de monumentale Apricot Brandy poster van Jac. Jongert (460). Jongert vindt u terug in de extra grote sectie Kunst en Toegepaste Kunst: een gespreide privéverzameling van etiketten, pamfletten, origineel werk en parafernalia. Er wordt uit nalatenschap een grote verzameling van het tijdschrift "De Reclame" aangeboden, waarin werk van kunstenaars als Cassandre, Piet Zwart en Paul Schuitema is gepubliceerd. Verder is er o.a. een compleet jaargang Wendingen 1919 met daarin het houtsnedenummer.

Er zijn de vaste rubrieken kinderboeken, fotografie, varia en curiosa, met in de laatste een bonte mengeling van Vergiftenkastje tot aan Keramiek, lucifermerken en een 18e-eeuwse documentenkist.

De veiling eindigt met strips. We pakken uit met een grote hoeveelheid stripboeken en curiosa van Marten Toonder en maar liefst 7 originele tekeningen van zijn hand waaronder verloren gewaande schetsvellen uit de jaren '50 en een originele gepubliceerde strook. Origineel werk is er ook van o.a. Morris, Moebius, Piet Wijn, Carl Barks en een vroege Suske en Wiske pagina van Willy Vandersteen. De complete Donald Duck Weekblad, de Bommel Verzamelde Werken, een kapitale set Hergé Zeefdrukken en ruim 200 andere stripkavels maken dit onderdeel een feest voor de verzamelaar.

Kijkdagen: 4 t/m 6 november 2011, 11-17 u. Grimburgwal nr. 1 in Amsterdam.
Veiling: Dinsdag 8 november vanaf 19.00 in het Bethaniënklooster, Barndesteeg 6, Amsterdam.

Wanneer u niet aanwezig kan of wil zijn op onze kijkdagen of veiling is er natuurlijk de mogelijkheid alle kavels uitgebreid via onze website te bezichtigen. Eventuele biedingen kunt u ook via de site of per email (zwiggelaarauctions@gmail.com) uitbrengen.

Met vriendelijke groet,

Vincent Zwiggelaar
Veilinghouder





Zwiggelaar Auctions
Johan de Wittstraat 111
9716 CC Groningen
06-47986138

zwiggelaarauctions@gmail.com
www.zwiggelaarauctions.nl

KVK 02081649
ABN-AMRO bank 60.64.74.706
IBAN NL82ABNA0606474706
BIC ABNANL2A

De catalogus in pdf


Uitschrijven voor de nieuwsbrief