Aankondiging veiling 8 Zwiggelaar Auctions, 13 november 2012

Zwiggelaar AuctionsOnze achtste veiling is in aantocht. Met meer dan 900 kavels de grootste tot nu en boordevol bijzondere, rare en mooie vondsten. We willen u een impressie geven van onze veiling van 13 november.

Kinderboeken

Daar wordt aan de deur geklopt! Sinterklaas in 50 kavels, waaronder het zeldzame Sint Nicolaasspel, centsprenten en 19e eeuwse prentenboeken over de Goedheiligman. Dit wordt omringd door een honderdtal kavels kinderboeken, waaronder zeldzame beweegbare boeken, gelithografeerde prentenboeken(Kinderboeken II) en o.a. het eerste kinderboekenweekgeschenk.

Amsterdam

Speciale aandacht in deze veiling is er voor de stad Amsterdam, met de Amsterdam collectie van Collectioneur Jan Wienema. Hij besloot zijn fraaie verzameling na 60 jaar vergaren aan een volgende generatie door te geven. Met vrijwel alle klassieke werken in goede conditie, zoals de Commelin de Historische beschrijving der Stadt Amsterdam van Olfert Dapper en de prachtige oblong folio Atlas van Fouquet met ongevouwen bladen en register.

Onder de grote sectie Oude Boeken en de sectie Varia bevindt zich een ander deel uit deze privé-verzameling. U treft de Atlas Friesland van Schotanus en veel ephemera aan, o.a. Bedriegertjes en obscure pamfletten en een mooi exemplaar van het Groote Tafereel der Dwaasheid met 75 gegraveerde prenten inclusief het Kaartenspel.

Sport, Handelscatalogi en Plaatjesalbums

Zeldzame sportboeken en curiosa (medaille voetballers 1934, AFC Voetbal Album), Handelscatalogi (Spijker) en Plaatjesalbums & reclame-uitgaves, met alle zeldzame Verkade-albums, inclusief de beide varianten van Tante Lize(410), zijn ruimschoots vertegenwoordigt in de catalogus.

Literatuur & Fotografie

De selectie literatuur is klein maar fijn en wordt o.a. opgeluisterd door de eerste druk van het Achterhuis van Anne Frank en een foto-archief van Nescio. Enkele privé- en fabrieksalbums maken het onderwerp Fotografie in deze veiling bijzonder. Een topstuk is een fraai album Indonesie uit 1907, aangeboden aan de voorzitter van de Gewestelijke raad van Besoeki. Naast de albums komen er originele foto-afdrukken van Eva Besnyo en Joan van der Keuken onder de hamer.

Kunst en Toegepaste Kunst

Ditmaal met de complete Halcyon inclusief de houtsnedes van M.C. Escher en uitgaves van Schuitema, Piet Zwart, Hendrik Werkman, en Jac. Jongert.

Anton Heyboer

Een spectaculaire vondst..
De avonturen van Empie en Sharpie. Bij een zolderopruiming werd dit complete verhaal in gouaches uit de oorlogsjaren teruggevonden. Het geheel bestaat uit 14 grote aquarellen van de toen 20-jarige Heyboer.

Onder de Affiches bevinden zich enkele klassiekers, zoals de grote filmposter van La Dolce Vita, een zeldzame Alfons Mucha en het KLM affiche "Honden uit Engeland" uit 1926. Daarnaast een aantal circus- en toneelaffiches met daarbij "Contanten" van Chris Lebeau.

We eindigen als altijd met een grote selectie Strips, waarin enkele topstukken als een groot origineel van Piet Wijn's Douwe Dabbert. Ook vindt u hier zeldzame stripboeken als een exemplaar van de Indonesische Si Putih, curiosa en originelen van Marten Toonder, evenals internationale stukken van Alberto Uderzo en een Tintin au Congo uit 1942.

We hopen u hiermee opnieuw een aanlokkelijke voorproef te hebben gegeven op de komende veiling!

Kijkdagen: 9 t/m 11 november 2012, 11-17 u. Grimburgwal nr. 1 in Amsterdam.
Veiling: Dinsdag 13 november vanaf 18.30 in het Bethaniënklooster, Barndesteeg 6, Amsterdam. 

Wanneer u niet aanwezig kan of wil zijn op onze kijkdagen of veiling is er natuurlijk de mogelijkheid alle kavels uitgebreid via onze website te bezichtigen. Eventuele biedingen kunt u ook via de site of per email (zwiggelaarauctions@gmail.com) uitbrengen. 


Met vriendelijke groet, 

Vincent Zwiggelaar
Zwiggelaar Auctions
www.zwiggelaarauctions.nl
06 4798 6138 

 

Zwiggelaar Auctions
Johan de Wittstraat 111
9716 CC Groningen
06-47986138

zwiggelaarauctions@gmail.com
www.zwiggelaarauctions.nl

KVK 02081649
ABN-AMRO bank 60.64.74.706
IBAN NL82ABNA0606474706
BIC ABNANL2A

De catalogus in pdf


Uitschrijven voor de nieuwsbrief