Aankondiging veiling 9 Zwiggelaar Auctions, 11 juni 2013

Zwiggelaar Auctions Op 11 juni 2013 organiseren we onze negende veiling. De kijkdagen zullen ditmaal plaatsvinden in het monumentale Huis van Brienen, Herengracht 284 in Amsterdam.
We hopen u alvast op te warmen met een voorproefje van enkele hoogtepunten in de komende veiling.

Kinderboeken - Hierin een collectie beweegbare boeken uit de 19e eeuw, van o.a. Lothar Meggendorfer gevolgd door Sinterklaasboeken- en prenten waarvan de oudste uit de eerste helft van de 19e eeuw stammen.

Als genre bij uitstek de moeite van het kijken waard zijn de Prentenboeken waarin werken van o.a. Dulac , Rackham zijn opgenomen. Ook de sectie literatuur herbergt een aantal verrassingen, zoals de eerste druk van het Achterhuis -ooit het exemplaar in de bibliotheek van het Parool.

Onder de ruim 140 loten in Oude Boeken vindt u o.a. een magnifieke oud-handgekleurde Linnaeus in 37 delen, enkele vroege atlassen en de zeldzame eerste Europese vertaling van Sun-tzu's "De kunst van het Oorlogvoeren" uit 1772. Hierop volgt Amsterdam met een fraaie Commelin/Le Long in drie banden en een serie originele foto's van Johan Brinkhof over de spoorwegstaking in 1903.

In onze vaste selecties Plaatjesalbums en Reclame-uitgaves, Sport, Affiches en Handelscatalogi treft u o.a. uniek materiaal aan uit het archief van het Piggelmee museum en een unieke Glas in Lood reclame van Blooker Cacao uit ca. 1910. Op een zolder werd een groot aantal autofolders uit ca. 1900 en de jaren '40-en '50 gevonden. Varia is... varia. Van Wereldjamboree 1937 tot Sluitzegels, van Provo tot miniatuurboekje met Erotische prenten.

Een kleine greep uit de boeken en objecten in de Kunst- en Toegepaste Kunst die we zeker de moeite waard achten: Het monumentale SHV-boek van Irma Boom, het koekblik door M.C. Escher, zeldzame Japanse houtsneden en menukaarten van Alphons Mucha.

In de bijzonder selectie Fotografie bevinden zich een aantal privé-albums uit de periode 1870-1912, met onderwerpen als reizen of bedrijven in Azië, Suriname, etc. Hiertussen ook foto's van beroemde 19e eeuwse fotografen de Abdullah Frères en Neville Keasberry.

Onze Curiosa selectie toont een bont geheel. Een ivoren boeksimulantje, een auto van Tippco, ADO blokken en meer. Dit alles is een klein voorproefje op ons nieuwe Veilinghuis ACA, gespecialiseerd in Kunst en Curiosa dat haar kijkdagen in het najaar samen met Zwiggelaar zal organiseren.

We eindigen zoals u gewend bent met een uitgebreide Stripboeken en originelen selectie waarin enkele prachtige hoogtepunten van de Nederlandse stripcultuur. Originele tekeningen van Marten Toonder, Piet Wijn, Henk Sprenger en Jean Dulieu, evenals originelen van buitenlandse tekenaars als Hugo Pratt en Eddy Paape. Onder de strips vele klassiekers als de eerste Nederlandse Flash Gordons , delen uit de Lombard Collectie en eerste drukken van Kuifje. Er is curieus materiaal van Marten Toonder zoals het Vestaboekje en de vrijwel onvindbare Model Making Set. Extra aandacht verdient tenslotte de Kresse-collectie waarin onder meer het zeer zeldzame eerste jaargang van het weekblad PumPum .

We hopen u hiermee voldoende aanleiding te hebben gegeven de catalogus op onze website te bezoeken en/of langs te komen op een van onze kijkdagen.

Kijkdagen: 7 t/m 9 juni 2013, 11-17 u. Herengracht nr. 284 in Amsterdam.
Veiling: Dinsdag 11 juni vanaf 19.00 in het Bethaniënklooster, Barndesteeg 6, Amsterdam.
Wanneer u niet aanwezig kunt of wilt zijn op onze kijkdagen of veiling is er natuurlijk de mogelijkheid alle kavels uitgebreid via onze website te bezichtigen.
Eventuele biedingen kunt u ook via de site of per email (zwiggelaarauctions@gmail.com) uitbrengen.

Met vriendelijke groet, 

Vincent Zwiggelaar
Zwiggelaar Auctions
www.zwiggelaarauctions.nl
Tel. 0647986138

 

Zwiggelaar Auctions
Johan de Wittstraat 111
9716 CC Groningen
06-47986138

zwiggelaarauctions@gmail.com
www.zwiggelaarauctions.nl

KVK 02081649
ABN-AMRO bank 60.64.74.706
IBAN NL82ABNA0606474706
BIC ABNANL2A

De catalogus in pdf


Uitschrijven voor de nieuwsbrief