U bent niet ingelogd inloggen of aanmelden.
mijn biedingen - 0 - of favorieten - 0 -

Resultaten

Resultaten

veiling / 24 april 2012 / 800-999 Stripboeken en Originelen
[958] [959] [960] [961] [962]
kavel: 960 verkocht € 1100,00

Henk Sprenger (1919-2005)

Kick Wilstra. Complete pagina bestaande uit twee pagina's zoals die in het boekje werden afgedrukt. Afkomstig uit deel 12, "Kick Wilstra gaat op de vuist" Ook gepubliceerd in Ketelbinkiekrant en Rob's Vrienden in de begin jaren '50. Oost-Indische inkt met blauwe steunkleur. 42 x 30 cm.
In de na-oorlogse jaren tot ca. 1963 waren er vier strips dominerend: voor jongen en meisjes Tom Poes (Marten Toonder) en voor de jongens Kapitein Rob (door Pieter Kuhn), Eric de Noorman (door Hans Kresse) en Kick Wilstra (door Henk Sprenger)
Voetbalheld Kick Wilstra was een held van velen en vernoemd naar voetballeggendes Faas Wilkes, Abe Lenstra en Kick Smit.
Beroemde voetballiefhebbers zoals Johan Cruijff, Jan Mulder, Freek de Jonge, Kees Jansma enz. laten in interviews vaak weten hoe belangrijk Kick Wilstra voor hen was en is. Jeugdheld van vele generaties en wonderspits in jongensdromen. De verhalen vertellen van zijn sportprestaties in schoolverband, zijn eerste wedstrijden voor de Veendorpse VV en daarna voor zijn club Victoria, zijn overtocht in de oorlog naar Engeland, zijn ingenieursstudie en zijn bijdrage aan de wederopbouw van Nederland. Op het hoogtepunt van zijn roem trouwt Kick Wilstra met zijn jeugdvriendin Janny Robijn. Uit dit huwelijk werd een tweeling geboren: Rob en Rudi die uit het juiste (sport-)hout gesneden zijn. In het laatste verhaal wordt met een mooie belofte voor de toekomst (Kick wordt vader van een dochter) afscheid genomen van Kick Wilstra. In totaal werden er 18 boekjes gemaakt, die vanwege ongekende populairiteit keer op keer uitverkocht raakten. Origineel werk van Kick Wilstra is zelden op de markt gekomen. (zie ook kavel 961 en 962)
  Highslide JS   Highslide JS   Highslide JS