U bent niet ingelogd inloggen of aanmelden.
mijn biedingen - 0 - of favorieten - 0 -

Resultaten

Resultaten

veiling / 7 mei 2014 Zitting II / 1400-1447 Oude Kaarten en Prenten
[1441] [1442] [1443] [1444] [1445]
kavel: 1443 verkocht € 1400,00

[China] Toonneel van China,

door veel, zo Geestelijke als Werreltlijke Geheugteekenen, verscheide Vertoningen van de Natuur en Kunst, en Blijken van veel andere Gedenkwaerdige dingen, geopent en verheerlykt. Nieuwelijks door d'E. Vader Athanasius Kircherus (...) in 't Latyn beschreven en van J.H. Glazemaker vertaalt. Amsterdam, J. Janssonius van Waesberge en de Wed. Elizeus Weyerstraet, 1668, (12),286,(10) p., gegraveerd frontispiece, portret van de auteur (uit eerste Latijnse editie), 24 platen (incl. 2 kaarten) en 56 (halfpagina) illustraties in de tekst, contemporain half-schapenleer ("roan"), 4to (folio-formaat).
Portret opgeplakt, frontispiece opnieuw ingeplaatst, hier en daar roestvlekkig, rug iets beschadigd en kl. andere defecten, maar toch een goed, eerlijk exemplaar. Er bestaan van de overzichtskaart van China 2 varianten, één met klein titelcartouche rechtsboven en zonder Chineesjes die het grote cartouche flankeren (zoals in ons exemplaar), en met het kleine titelcartouche linksonder en mèt de Chineesjes naast het grote cartouche. Een door Google gedigitaliseerd exemplaar van deze eerste Nederlandse editie heeft de andere variant ingebonden dan ons exemplaar. Het is ons niet duidelijk hoe dit precies geduid moet worden.

De eerste Nederlandse editie, vertaling van de eerste Latijnse editie uit 1667 (China Monumentis), met interessante commentaren betreffende religie, talen, topografie, archeologie,, natuurlijke historie etc. Het werk is opgedragen aan de kopstukken van de VOC.
  Highslide JS   Highslide JS   Highslide JS