U bent niet ingelogd inloggen of aanmelden.
mijn biedingen - 0 - of favorieten - 0 -

Resultaten

Resultaten

veiling / 21 oktober 2014 / 619-729 Kunst en Toegepaste Kunst
[667] [668] [669] [670] [671]
kavel: 669 verkocht € 150.00

[Alexander Ver Huell]

Tekening in pen en inkt op groot folio formaat, getiteld, gesigneerd en gedateerd 1865 in pen (kleine scheurtjes in benedenmarge).
Met voorstelling van twee mannen die aan de voet van het standbeeld van Willem van Oranje (het beeld op het Plein in Den Haag) graven en één man die een boom met in de kruin de tekst "Java" probeert om te halen. Op de voorgrond de tekst "Nationaliteit" en stenen met de namen Helmers en Bilderdijk, de wolken hebben de vorm van een leeuw. Gezien een vrijwel exact gelijk ander exemplaar (met "nationnaliteit" in plaats van "nationaliteit") dat wij konden traceren tekende Ver Huell het onderwerp meerdere malen.

Met: "Hazardspel". Litho naar Alexander Ver Huell , uitgegeven door J.H. Hebhard en Comp., 1846, 33,5 x 40 cm. (met dun papier op de rug verstevigd). Zie Gouda Quint 67: "Twintig tafereelen uit het leven van een speler, elk met onderschrift (...)." Het spel werd door Minerva afgeschaft op 17 November 1846 (scène onderaan), waarna de Minervanen de litho massaal aanschaften zodat er geen exemplaren overbleven om in de Leidsche Studentenalmanak van dat jaar te voegen, waarvoor de prent eigenlijk bedoelt was.

En met 12 andere litho's waaronder Gouda Quint 66 (twee litho's waarvan de tweede zich zoals uitgegeven bevindt in een luxe-exemplaar van het Feestnummer ter gelegenheid van het vijftig-jarig bestaan van het Leidsche Studentencorps, 1 maart 1889) en tenslotte nog met een door Ver Huell handgeschreven citaat uit Victor Hugo's "Notre Dame de Paris" (zie Gouda Quint 119).
  Highslide JS   Highslide JS   Highslide JS   Highslide JS   Highslide JS   Highslide JS   Highslide JS   Highslide JS   Highslide JS   Highslide JS