U bent niet ingelogd inloggen of aanmelden.
mijn biedingen - 0 - of favorieten - 0 -

Resultaten

Resultaten

veiling / 6 juni 2016. / 280-499 Oude Boeken Varia
[352] [353] [354] [355] [356]
kavel: 354 verkocht € 3000,00

[Botanie] Cruydt-boeck van Rembertus Dodonaeus, volgens sijne laetste verbeteringe:

Met Biivoegsels achter elck Capittel, uut verscheyden Cruydtbeschrijvers: Item in 't laetste een Beschrijvinge van de Indiaensche Gewassen, meest getrocken wt de schriften van Carolus Clusius. Leiden, in de Plantijnsche Druckerije van François van Ravelingen, 1618, (32),1495,(1 blanco),(56) p., met fraai handgekleurde en MET GOUD GEHOOGDE gegraveerde titelpagina en talloze houtsneden in de tekst, gebonden in contemporain vol perkament over houten platten, koperen klampen en geribde rug met titel in pen, folio.
Een zeer goed exemplaar voor dit type gebruiksboek. Binnenmarge van de titel en twee volgende bladen vakkundig met dun papier verstevigd, de titel daarnaast met scheurtje en papier met kreuklijn door het drukken; inhoud hier en daar licht gebruind; perkament deels gescheurd op bovenscharnier en met wat kleine andere defecten (bijv. slijtage op buitenhoeken en rugeinden).

De tweede Nederlandse editie van Dodonaeus' kruidenboek Stirpium historiae Pemptades (1583), met ongeveer 150 houtsneden extra en met de beschrijvingen van Amerikaanse planten door Carolus Clusius vermeerderd. De normaal gesproken al zeer fraaie titelpagina is bij dit uitzonderlijke exemplaar prachtig oudtijds handgekleurd en met goud gehoogd. Een door Google gedigitaliseerd exemplaar heeft vlak onder de gravure op de titelpagina een letterdruk regeltje: "Is te coope t'Antwerpen inden Plantijnschen Winckel". Dat is bij ons exemplaar niet het geval.
  Highslide JS   Highslide JS   Highslide JS   Highslide JS   Highslide JS   Highslide JS   Highslide JS   Highslide JS