U bent niet ingelogd inloggen of aanmelden.
mijn biedingen - 0 - of favorieten - 0 -

Huidige Veiling - gesloten voor biedingen -

Resultaten

Resultaten

veiling / Veiling 22, deel I Kinderboeken, Literatuur, Oude Boeken, Manuscripten, Amsterdam, Topografie en Atlassen / 850-873 Topografie buiten Europa
[851] [852] [853] [854] [855]
kavel: 853 verkocht € 140.00

[Reisbeschrijvingen Van der Aa] Ongelukkige voyagie van Michiel Heberer, van Bretten:

Door verscheyde gedeeltens van Asia en Africa, in het jaar 1582, en vervolgens. Verhalende het gevangen nemen, mitsgaders de harde en slaafse dienstbaarheyd des schrijvers, onder het wreede jok, der Turken in Egypten, en hoe hy eyndelijk, na veele uytgestane ongemakken, in sijn vryheyd is hersteld. Als mede een beschrijving van verscheyde Eylanden (...) door den reysiger selfs beschreeven. Leiden, P. van der Aa, 1706, (8),245,(23) p., met gegraveerd titelvignet, uitslaande kaart en 5 dubbel-p. platen, modern linnen.
In het gedigitaliseerde exemplaar online is er tegenover p. 10 een plaat opgenomen, die in ons exemplaar niet aanwezig is, maar bij ons exemplaar zit er achter het voorwerk een plaat die op zijn beurt niet in het gedigitaliseerde exemplaar voorkomt. In het voorwerk een ex libris op blanco p. en stempel in algemene inhoudsopgave, beide van Cornelis Linnenkamp. Het voorwerk bevat behalve de genoemde zelfstandige titel, ook een titelpagina in rood en zwart van deel 19 van de Naaukeurige versameling der gedenk-waardige zee- en land-reysen, na Oost en West Indiën (...) (1707), gevolgd door een korte opgave van drie reizen in dat deel gebundeld (hier alleen het eerste deel daarvan, compleet in zichzelf, aanwezig). Er bestaat ook een folio-editie, met een extra kaart en met 4 illustraties gedrukt van dezelfde platen.
  Highslide JS   Highslide JS   Highslide JS