Beheer

LOT 240
SOLD €380,00

[Gastronomy] De orange confiturier, gebak-bereider en keuken-meester:

onderwyzende, op een minst kostbaare en gemaklyke wyze, veelerleye vrugten, zoo voor de winter, als zomer, te confyten en gereed te maaken, het bereiden en maaken van veelerley gebak: het braaden, kooken en stooven van vlees, vis, soupe, ragous en wat verder in de keukens voor komt: het inleggen van groentens, het gereed maaken van dranken en vogten, tot de keuken en winter-provisie, het maaken van gebottelde mee en veele andere dingen, dienstig voor koks, keukenmeiden, &c. en nuttig in alle huis-houdingen. Den vyfden druk. Amsterdam, de Erven de Wed: Jacobus van Egmont, 1763, (4),59,(1) p., several woodcut vignettes, contemporary cordbound wrapper, 4to.

Used, but very acceptable copy for this type of book, partly waterstained/ soiled/ with folds; small label on front wrapper. With approval "JvEgmont" in pen on reverse of the title. Lovely, rare cookbook, probably by Gerrit van den Brenk, of which a second edition appeared in 1752 (first edition unknown). The work consists of four parts, all but the last part each with a register at the end.

Please log in or sign up to place a bid or add to favourites!

Newsletter

Subscribe to our newsletter to stay updated with our upcoming auctions.
Search

Search By: